Здравейте , използвайте Вход или Регистрация
Нямате добавени услуги

Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Ерик Енге е специалист по SEO оптимизация, Маркетинг чрез съдържание и Социални медии. Предлагаме Ви в превод една от статиите на специалиста на тема, която вълнува много хора днес. 

 

Съществуват много и различни видове грешки, които хората допускат при SEO оптимизацията, но днес ще подчертаем най-често срещаните и допускани грешки. Тези грешки се допускат най-често в резултат на това, че днес съществуват прекалено много администратори с абсолютно различни нива на познание и подходи. 

Можем да разпределим този тип хора в четири различни групи: 

1. Хора, които не знаят всъщност какво точно означава SEO, от което следва, че не знаят, че трябва да направят нещо, за да вникнат в него.

2. Хора, които имат неправилна информация за SEO и правят нещата по грешен начин

3. Хора, които се занимават със SEO и съзнателно нарушават Указанията за уеб администратори на Google

4. Хора, които разбират от SEO и се опитват да се придържат към Указанията за уеб администратори на Google.

За да станат нещата още по-лоши, хората от група 2 и 3 публикуват много информация и указания за SEO с идеята, че тази информация е правилна. Публиката вярва на написаното и следва техните указания. Група 4 се опитва да коригира тази информация, но в крайна сметка резултатът е огромно количество от объркване и грешки.

 
ТОП 7 SEO грешки

 

1. ГРЕШНО КОНФИГУРИРАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕСъществуват много системи за управление на съдържанието (CMS), които могат да бъдат доста приятелско настроени към SEO. Въпреки това, всяка една от тях изисква определено ниво на конфигурация, включително Wordpress, Drupal, Joomla, Magento, ATG и др. Ето един пример за SEO плъгин за Wordpress -Yoast.

Персонализираните заглавия и описания на страниците са общо изискване за добрата оптимизация на почти всички платформи, но съществуват и други елементи, които са от изключително голямо значение. Това включва поставянето на файл с карта на сайта, персонализирането на URL адреси, които са „приятелско настроени“ към търсачката, премахване на дублираното съдържание, и още много други. Уверете се, че ще получите информация от Вашия CMS доставчик- какви са изискванията за конфигурация на SEO за тяхната платформа. Уверете се, че сте получили и разбрали добре тази информация преди да платите. Ето някои примерни указания, които са едно добро начало: 

1. WordPress SEO

2. Drupal SEO

3. Joomla SEO

4. Magento SEO

5. ATG SEO

 

2. ДУБЛИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ: Този проблем съществува от много време и хората не осъзнават, че това е от изключителна важност. Дублирането на съдържание може да бъде определено като едно и също съдържание или почти едно и също, но с два URL адреса. Например, ако Вашият уеб сайт се връща на едно и също съдържание в http://www.yourdomain.com/page-17 и http://www.yourdomain.com/Page-17 и сте приложили линковете на Вашия уеб сайт в двата URL варианта, това е дублирано съдържание.

Този проблем е от огромно значение и може да ви коства доброто Ви класиране в търсачките , а това води до нисък трафик към Вашия уеб сайт. В този случай, имате нужда от техническа помощ и колкото по-бързо специалистите започнат да работят по проблема Ви, толкова по-добре.

3. МАЛКО СЪДЪРЖАНИЕ: Това е определение за страници, които нямат много съдържание в тях или сайтове с много страници, които не се различават много по между си (въпреки, че те не се считат за дубликати). Много видове сайтове могат да имат този проблем. 

На снимката е показан фиктивен пример, за това какво точно означава страница с малко съдържание в електронен магазин.

Пълната липса на текст е „убиец“ за страница, като тази. Когато търсачките се сблъскат с много подобни на тези страници във вашия сайт, те могат да решат, че Вашият уеб сайт е с лошо качество. Всъщност, това е много вероятно да се случи. Как се стига до малко съдържание? В повечето случаи, това е в резултат на администраторите или SEO специалистите, които са чели, че страниците с различни заглавия могат да помогнат за привличането на трафик. Но за съжаление те не отдават голямо значение на съдържанието, а това прави една страница уникална и ценна.

4. ДА РАЗЧИТАМЕ НА СЛУХОВЕТЕ: Това се случва, когато администраторите четат информация за SEO онлайн, която в повечето случаи е неточна. Например, можете да намерите заглавия във виртуалното пространство, в които е написано, че харесванията във Facebook са използвани от Google, като сигнал са класиране в търсачката. Това звучи, като една страхотна идея, но в действителност Google не може да открие харесванията във Facebook. 

За съжаление тези статии карат и водят хората да изграждат цели стратегии, в основата на които стоят Facebook харесванията. Съществуват фирми, които предлагат услуги за увеличаване харесванията на Вашата страница, но това е чиста загуба на пари и време.

Как можете да избегнете подобна грешка? Уверете се, че сте наясно кои са най-надеждните източници на информация. Опитайте се да помислите и Вие логично възможно ли е това, което пишат. Логично ли е Вашият сайт да се класира напред в Google или Bing, само защото сте си купили 5000 харесвания? Не мисля.

5. ЗАБРАВЯМЕ ЗА КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ: Това е често срещан сценарии при хората, които четат твърде много неща за SEO оптимизацията. Изведнъж всичко започва да се върти около оптимизацията на страницата. Как да оптимизираме тази страница? Как да добавим още 30 страници, за да повишим нашия трафик? И така нататък. Скоро всичко, за което мислят тези администратори е как да получат повече трафик от Google.

Това е като всяко нещо в живота, в което се вглъбяваме и прекаляваме и в крайна сметка резултатът е отрицателен. Важно е да се отбележи, че алгоритмите на търсачките се променят постоянно. В такъв случай е най-добре да се съсредоточим върху това, което търсачките наистина търсят, а то е това, което потребителите искат. 

Като администратори в уеб пространството, това е най-важното нещо върху, което трябва да се съсредоточите-да се уверите, че предоставяте възможно най-добрите съвети на потребителите. Да се фокусирате върху крайния потребител е възможно най-добрата стратегия в дългосрочен план. 

6. НЕДОСТАТЪЧНО ИНВЕСТИЦИИ В SEO: Очевидно, това се случва при хора, които не знаят какво точно означава SEO или при такива, които са чували за SEO, но не са наясно колко значително всъщност е то. Все още се сблъскваме с уеб сайтове, които изглеждат прекрасно и могат да имат милиони посетители на месец, но не са направили нищо за оптимизацията на сайта си.

Питате се как тогава те привличат толкова трафик? Това се случва, когато са ‘‘адресирали уравнението‘‘ от гледна точна на потребителя много добре. Мислите си, че те нямат никакви проблеми щом генерират толкова много трафик, но ако разбира се те разрешат техните SEO проблеми, посещенията към сайта им ще се увеличат двойно или дори тройно.

За съжаление съществуват и такива, които никога „не слизат на земята“, тъй като игнорират SEO оптимизацията. 

7. Да инвестирайте в SEO оптимизация ‘‘НАКРАЯ“: Това е друг сценарий отново базиран на невежество. Случвало ми се е да говоря с хора, които ми казват: „ В момента работим по нашия уеб сайт, след като приключим ще ти звъннем, за да можеш да поработиш малко по оптимизацията“. В повечето случаи, това са хора, които все още мислят, че SEO включва заглавни тагове, ключови думи и мета описания. Заглавията и мета описанията са наистина важни, но ключовите думи НЕ влизат в това число. Съществуват много по-важни неща, за които трябва да се тревожим. 

Това са елементи включващи структурата на сайта, премахване дублирането на съдържанието и други. Да чакате да завършите сайта си и тогава да работите върху SEO оптимизацията може да доведе до огромни промени в уеб страницата Ви. Можете да улесните много повече нещата, ако започнете да работите по оптимизацията още в момента, в който специалистите започнат да работят по направата му. 

КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА ТОВА ЗА МЕН?

Можем да обобщим темата в четири точки:

1. Научете повече за SEO принципите: Не е нужно да ставате експерт, ако наемете някой, който да се грижи за оптимизацията на сайта Ви. Но е задължително поне да разбирате какво точно е SEO и как то влияе на бизнеса Ви.

2. Направете крайният потребител Вашият основен приоритет: От огромно значение е първо да се погрижите за крайния потребител. След това се уверете, че Вашият уеб сайт е оптимизиран по-най подходящият начин за Вас.

3. Избягвайте измамно SEO: Ако една идея звучи прекалено хубава, за да е истина, то вероятно тя е грешна. 

4.Консултирайте се със SEO специалисти, когато се нуждаете от съвет: Висококачественото SEO се нуждае от експертно мнение. Наложително е да се убедите, че консултантът Ви е наистина експерт в областта. 

Източник: Forbes.com

 

BGtop

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Как си избираме счетоводна компания

Как си избираме счетоводна компания

Октомври 27, 2016

Да подберем правилния счетоводител е решение, от което зависи до голяма степен успеха на бизнеса ни. Най-често представителите на малкия и средния бизнес се доверяват на счетоводни кантори. Каква е пр...

Прочети още
4 начина да подобрите киберсигурността си

4 начина да подобрите киберсигурността си

Март 14, 2016

Въпреки увеличението на киберпрестъпленията през последните месеци, проучвания показват, че много собственици на малък бизнес не знаят как да се предпазят.Повечето малки предприятия разбират нуждата о...

Прочети още
Охрана на имущество на юридически лица

Охрана на имущество на юридически лица

Март 05, 2016

За огромен брой фирми е винаги актуален въпросът за охрана на търговските обекти и имуществото в тях.  Обикновено се счита, че проблемът е частично решен при наемане на охранителна фирма и монтиране ...

Прочети още
ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света

ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света

Декември 03, 2014

Представяме Ви ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света, според класацията на eBizMBA   1. Yahoo Finance - Yahoo! Finance е уеб сайт спонсориран от Yahoo!. Платформата предоставя инфор...

Прочети още
Ултра Офис вече и с платформа в една страница-ultraoffice.biz

Ултра Офис вече и с платформа в една страница-ultraoffice.biz

Ноември 28, 2014

Ултра Офис вече разполага и с нова платформа, като дизайна на сайта е събран в една страница- www.ultraoffice.biz   Уеб сайтът е изцяло на английски език и описва кратко, но ясно дейността на фирмата...

Прочети още
ТОП 15 на най-успешните блогове

ТОП 15 на най-успешните блогове

Ноември 17, 2014

В тази статия Ви предлагаме 15 от най-успешните блога за всички времена. Разгледайте и следвайте техните стъпки, за да превърнете Вашия блог от ДОБЪР в УСПЕШЕН. А ако все още нямате блог, сега е момен...

Прочети още
Аутсорсинг на счетоводни услуги

Аутсорсинг на счетоводни услуги

Октомври 29, 2014

Вътрешното счетоводство на една компания е една от най-лесните за аутсорсване бизнес функции. Въпросът за аутсорсинг на счетоводството не стои пред микро и малките фирми в България. Над 90% от тях се ...

Прочети още
Най-богатите американци за 2014г. според класацията на Forbes 400

Най-богатите американци за 2014г. според класацията на Forbes 400

Октомври 24, 2014

Бил Гейтс отново оглавява класацията на Forbes 400 за 21-ва поредна година.   Благодарение на оживлението на капиталовия пазар в САЩ, през изминалата година едни от най-богатите американци станаха о...

Прочети още
Правилното позициониране на Вашите продукти е водещ фактор за успешните онлайн продажби

Правилното позициониране на Вашите продукти е водещ фактор за успешните онлайн продажби

Октомври 09, 2014

При изграждането на дизайна и конструирането на Вашата страница с публикувани продукти съществуват няколко въпроса, които са от изключителна важност:                                                   ...

Прочети още
Какво точно означава названието бизнес услуги?

Какво точно означава названието бизнес услуги?

Септември 30, 2014

 Предлагаме Ви кратка статия, в която сме обяснили какво точно означава названието Бизнес услуга и някои от най-често срещаните грешки при определение на наименованието.   Много от нас (с изключение...

Прочети още
Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Септември 19, 2014

Ерик Енге е специалист по SEO оптимизация, Маркетинг чрез съдържание и Социални медии. Предлагаме Ви в превод една от статиите на специалиста на тема, която вълнува много хора днес.    Съществуват м...

Прочети още
Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Август 20, 2014

Превод на статията на Kevin Muldoon (блогър и маркетинг специалист) от блога на elegantthemes.    Замисляли ли сте се някога, защо сайтовете, които посещавате винаги се опитват да се сдобият с вашия...

Прочети още
10 съвета как да подобрите вашия блог

10 съвета как да подобрите вашия блог

Юли 28, 2014

Предлагаме Ви в превод статията на един от най-добрите маркетинг специалисти John Rampton, за това как да подобрим нашия блог.   Въпреки нарастването на популярност на социалните медии, блоговете са...

Прочети още
Успешна реклама по време на криза?

Успешна реклама по време на криза?

Юли 11, 2014

Звучи Ви невъзможно, но това съвсем не е така!   Ние сме потребителско общество и искането е в основата на всичките ни нужди. Вещите?!?- Хората постоянно мислят за тях- коли, бижута, електронни уред...

Прочети още
Как Биткойн промени електронната търговия

Как Биткойн промени електронната търговия

Юли 11, 2014

Предлагаме Ви в превод статията на John Rampton, в която той анализира как Биткойн промени и продължава да променя електронната търговия.    През последните шест месеца, Биткойн увеличи значително с...

Прочети още
Защо нашата фирма трябва да присъства в Интернет?

Защо нашата фирма трябва да присъства в Интернет?

Април 20, 2014

Знаете ли, че 50% от българското население влиза в интернет всеки ден?   Знаете ли, че 25% от българското население е купувало продукти в интернет и че в скандинавските страни този процент превишава...

Прочети още
Как да пазаруваме безопасно в Интернет

Как да пазаруваме безопасно в Интернет

Април 20, 2014

10 съвета за безопасно пазаруване в Интернет   В днешни дни онлайн пазаруването се е превърнало в част от нашето ежедневие, което освен , че пести време на потребителите, крие и много опасности, кои...

Прочети още
B2B в Интернет или новото бъдеще в онлайн продажбите

B2B в Интернет или новото бъдеще в онлайн продажбите

Април 20, 2014

В Интернет, B2B (Бизнес към Бизнес) известен още като e-biz е обменът на продукти, услуги или информация (Електронна търговия) между бизнеса, а не между бизнеса и потребителите(b2C). Според проучване ...

Прочети още
Да рекламираме във Facebook?

Да рекламираме във Facebook?

Април 20, 2014

Защо не?! С навлизането на електронните платформи много рекламни специалисти твърдят, че настъпва краят на телевизионната реклама.    Всеясно е, че Facebook e една от най-използваната и популярна со...

Прочети още

UltraOffice бюлетин

Абонирайте се за UltraOffice бюлетина и получавайте всички предложения на email'а си. Не предоставяме email'ите на трети лица/фирми и не разпращаме spam.

Log in or create an account