Здравейте , използвайте Вход или Регистрация
Нямате добавени услуги

Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Превод на статията на Kevin Muldoon (блогър и маркетинг специалист) от блога на elegantthemes. 

 

Замисляли ли сте се някога, защо сайтовете, които посещавате винаги се опитват да се сдобият с вашия email адрес? Те със сигурност са наясно, че в днешно време социалните медии са водещ фактор.

Собствениците на сайтове ще направят всичко възможно, за да ви накарат да натиснете бутона „Регистрирай се“. Без значение дали ще си свалите електронна книга, ще създадете акаунт или ще си купите нещо онлайн, едно е сигурно- Вие трябва да въведете вашия email адрес. 

e-mailЧеста практика е много сайтове да Ви позволят да се регистрирате, като използват акаунта Ви в социални мрежи, като Facebook или Twitter. Това, което повечето хора не разбират е идеята на собствениците на сайтове, а именно това, че те правят всичко възможно, за да се доберат по-лесно до Вашия email адрес. 

Ако искате да говорим за успеваемост, email системата е със сигурност най-голямата социална мрежа. Познавате ли някой, който използва Интернет, но няма или не използва email? Аз лично не познавам такъв човек. Вашето предпочитание относно социалните мрежи може и е доста вероятно да се промени през годините, но Вие със сигурност ще продължите да използвате същия e-mail адрес още дълги години. Поради тази причина email маркетинга е толкова силен инструмент за собствениците на платформи. 

Днес искам да поговоря малко повече за необходимостта от бюлетините и да обясня защо вашият уеб сайт се нуждае от email бюлетин (newsletter).

ХОРАТА ПРОВЕРЯВАТ СВОИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ПОЩИ

Въпреки постоянните оплаквания от СПАМ, повечето от нас проверяват своите виртуални пощи всяка седмица. 

Това изглежда, като нещо незначително, но всъщност е от огромно значение. Когато потребителя влезне например в профила си във Facebook, той вижда от 5 до 10% от активността на страниците, които следва. Ситуацията в Twitter не е кой знае колко по-различна. Дори и да посещавате често Twitter, когато влезнете в платформата вие най-вероятно ще видите публикациите от последните няколко часа. 

Съществува риска, при който вашият email бюлетин да не бъде отворен. Причина за това може да бъде скучното заглавие на бюлетина. Малка е вероятността писмото да бъде автоматично поставено в папка СПАМ, но едно е сигурно-вашият email ще бъде изпратен. И ако например получателят е на ваканция за седмица, Вашият email ще бъде все още там и когато се върне. Това ясно показва колко могъщо средство е email маркетинга.

NewsletterМОЖЕТЕ ЛЕСНО ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С ВАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ И КЛИЕНТИ. 

Тайната за правене на пари онлайн е да успеете да се свържете и да изградите отношения с Вашата публика. Блогът например е средство за изграждане на отношения с читателите си. Онлайн магазините изграждат отношения с клиентите си. А всички знаем, че добрите отношения с хората водят до повече продажби. От друга страна лошото отношение може да ви загуби клиент завинаги. Опитните търговци са наясно и разбират необходимостта от връзката с тяхната целева аудитория. Те знаят, че успеха на тяхната фирма или кампания зависи от това.

Когато изпращате бюлетини на читатели и клиенти, Вие можете да се свържете с тях на ниво, което е невъзможно да достигнете с Twitter например и техните ограничения от 140 символа в публикация. Това ще Ви помогне в процеса на изграждане на доверие и лоялност. 

ТАРГЕТИРАНЕ НА КЛИЕНТИТЕ И КОМУНИКАЦИЯТА С ТЯХ

Email маркетинг услугите и приложенията Ви позволяват да изпращате email до определена група от хора от Вашите списъци. Можете да персонализирате Вашите бюлетини, така че да се изпращат само на хора, които са кликнали на линковете от последните Ви email-и или да бъдат насочени към хора от определени региони. Това дава огромен контрол върху това кой вижда Вашето съобщение и кой не. За мен един от най-големите плюсове от изпращането на бюлетини до абонатите е това, че всичко се случва в реално време. Мога да изпратя email до 1000 абоната и трафика към сайта ми да се увеличи моментално.

МОЖЕТЕ ДА АНАЛИЗИРАТЕ ВСИЧКО

Джон Уонамейкър, който е считан за бащата на модерния маркетинг отбеляза, че:

„ПОЛОВИНАТА ОТ ПАРИТЕ, КОИТО ХАРЧА ЗА РЕКЛАМА СА НА ВЯТЪРА, ЛОШОТО Е В ТОВА, ЧЕ НЕ ЗНАМ ТОЧНО КОЯ         ПОЛОВИНА“  

Можете да следите важни показатели, като кликвания, проценти на абониралите се, проценти на отписалите се, възвръщаемост на инвестициите, споделяне чрез социални медии и други. Можете също да проверите и да направите справка, кое заглавие или тема е най-често посещавана от публиката Ви.

EMAIL МАРКЕТИНГЪТ Е РЕНТАБИЛЕН

Средната цена на email маркетинг услугите за един абонат е между половин и един цент(колкото повече абонати закупите, толкова по-евтина става цената). Например софтуера Aweber струва 149$ за 25, 000 абоната, като пакетният план Ви позволява да изпращате бюлетини до хората, колкото пъти искате. 

В сраванение с други рекламни канали, email маркетинга е не само най-ефективният похват, но и най-евтиният.

КАК ДА ЗАПОЧНЕМ?

Блогърите и маркетинг специалистите използват професионални email маркетинг услуги за изпращане на онлайн бюлетини. През последните няколко години, аз използвах Aweber, MailChimp и GetResponse. Съществува малко разлика в цената между тях. Всяка от системата притежава плюсове и минуси, за това е важно да провериш услугата, за да разбереш дали е това, от което се нуждаеш.  

Освен това, можете да изпращате бюлетини(newsletters) директно от Wordpress. Безплатните и добри плъгини за Wordpress са Subscribe2, SendPress Newsletters и Sendit Newsletter. MyMail (39$) е също чудесно решение, но е платено.

Бюлетините изпратени от Вашия сървър най-вероятно ще имат много по-малка успеваемост от бюлетините изпратени от професионална email маркетинг компания. Но можете да използвате някой от плъгините на Wordpress, като MailJet, с който да се уверите, че бюлетините не са попаднали в папките с нежелани писма (junk folder). Цената на услуга се формира от броя на изпратените бюлетини, като цените започват от 0.10 цента на mail.

Уверете се, че регистрацията за Вашия бюлетин е позиционирана на видно място в сайта Ви. Аз лично поставям формата за моя бюлетин в горната част на сайта ми (header), в страничната лента(sidebar) и под публикациите и страниците. Също използвам отделна страница, в която съм поставил формата за абониране на email бюлетина и информация за това как всъщност работи той.

След като вече сте настроили всичко необходимо, аз Ви съветвам да изпращате email поне веднъж седмично, за да напомняте за себе си и Вашата публика да не ви забравя. Повечето email маркетинг услуги и плъгини Ви позволяват да изпращате email-и до абонатите си директно през телефона. Това Ви позволява да изпратите бюлетини до Вашите абонати, където и да сте.

 

Източник: elegantthemes.com

BGtop

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Как си избираме счетоводна компания

Как си избираме счетоводна компания

Октомври 27, 2016

Да подберем правилния счетоводител е решение, от което зависи до голяма степен успеха на бизнеса ни. Най-често представителите на малкия и средния бизнес се доверяват на счетоводни кантори. Каква е пр...

Прочети още
4 начина да подобрите киберсигурността си

4 начина да подобрите киберсигурността си

Март 14, 2016

Въпреки увеличението на киберпрестъпленията през последните месеци, проучвания показват, че много собственици на малък бизнес не знаят как да се предпазят.Повечето малки предприятия разбират нуждата о...

Прочети още
Охрана на имущество на юридически лица

Охрана на имущество на юридически лица

Март 05, 2016

За огромен брой фирми е винаги актуален въпросът за охрана на търговските обекти и имуществото в тях.  Обикновено се счита, че проблемът е частично решен при наемане на охранителна фирма и монтиране ...

Прочети още
ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света

ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света

Декември 03, 2014

Представяме Ви ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света, според класацията на eBizMBA   1. Yahoo Finance - Yahoo! Finance е уеб сайт спонсориран от Yahoo!. Платформата предоставя инфор...

Прочети още
Ултра Офис вече и с платформа в една страница-ultraoffice.biz

Ултра Офис вече и с платформа в една страница-ultraoffice.biz

Ноември 28, 2014

Ултра Офис вече разполага и с нова платформа, като дизайна на сайта е събран в една страница- www.ultraoffice.biz   Уеб сайтът е изцяло на английски език и описва кратко, но ясно дейността на фирмата...

Прочети още
ТОП 15 на най-успешните блогове

ТОП 15 на най-успешните блогове

Ноември 17, 2014

В тази статия Ви предлагаме 15 от най-успешните блога за всички времена. Разгледайте и следвайте техните стъпки, за да превърнете Вашия блог от ДОБЪР в УСПЕШЕН. А ако все още нямате блог, сега е момен...

Прочети още
Аутсорсинг на счетоводни услуги

Аутсорсинг на счетоводни услуги

Октомври 29, 2014

Вътрешното счетоводство на една компания е една от най-лесните за аутсорсване бизнес функции. Въпросът за аутсорсинг на счетоводството не стои пред микро и малките фирми в България. Над 90% от тях се ...

Прочети още
Най-богатите американци за 2014г. според класацията на Forbes 400

Най-богатите американци за 2014г. според класацията на Forbes 400

Октомври 24, 2014

Бил Гейтс отново оглавява класацията на Forbes 400 за 21-ва поредна година.   Благодарение на оживлението на капиталовия пазар в САЩ, през изминалата година едни от най-богатите американци станаха о...

Прочети още
Правилното позициониране на Вашите продукти е водещ фактор за успешните онлайн продажби

Правилното позициониране на Вашите продукти е водещ фактор за успешните онлайн продажби

Октомври 09, 2014

При изграждането на дизайна и конструирането на Вашата страница с публикувани продукти съществуват няколко въпроса, които са от изключителна важност:                                                   ...

Прочети още
Какво точно означава названието бизнес услуги?

Какво точно означава названието бизнес услуги?

Септември 30, 2014

 Предлагаме Ви кратка статия, в която сме обяснили какво точно означава названието Бизнес услуга и някои от най-често срещаните грешки при определение на наименованието.   Много от нас (с изключение...

Прочети още
Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Септември 19, 2014

Ерик Енге е специалист по SEO оптимизация, Маркетинг чрез съдържание и Социални медии. Предлагаме Ви в превод една от статиите на специалиста на тема, която вълнува много хора днес.    Съществуват м...

Прочети още
Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Август 20, 2014

Превод на статията на Kevin Muldoon (блогър и маркетинг специалист) от блога на elegantthemes.    Замисляли ли сте се някога, защо сайтовете, които посещавате винаги се опитват да се сдобият с вашия...

Прочети още
10 съвета как да подобрите вашия блог

10 съвета как да подобрите вашия блог

Юли 28, 2014

Предлагаме Ви в превод статията на един от най-добрите маркетинг специалисти John Rampton, за това как да подобрим нашия блог.   Въпреки нарастването на популярност на социалните медии, блоговете са...

Прочети още
Успешна реклама по време на криза?

Успешна реклама по време на криза?

Юли 11, 2014

Звучи Ви невъзможно, но това съвсем не е така!   Ние сме потребителско общество и искането е в основата на всичките ни нужди. Вещите?!?- Хората постоянно мислят за тях- коли, бижута, електронни уред...

Прочети още
Как Биткойн промени електронната търговия

Как Биткойн промени електронната търговия

Юли 11, 2014

Предлагаме Ви в превод статията на John Rampton, в която той анализира как Биткойн промени и продължава да променя електронната търговия.    През последните шест месеца, Биткойн увеличи значително с...

Прочети още
Защо нашата фирма трябва да присъства в Интернет?

Защо нашата фирма трябва да присъства в Интернет?

Април 20, 2014

Знаете ли, че 50% от българското население влиза в интернет всеки ден?   Знаете ли, че 25% от българското население е купувало продукти в интернет и че в скандинавските страни този процент превишава...

Прочети още
Как да пазаруваме безопасно в Интернет

Как да пазаруваме безопасно в Интернет

Април 20, 2014

10 съвета за безопасно пазаруване в Интернет   В днешни дни онлайн пазаруването се е превърнало в част от нашето ежедневие, което освен , че пести време на потребителите, крие и много опасности, кои...

Прочети още
B2B в Интернет или новото бъдеще в онлайн продажбите

B2B в Интернет или новото бъдеще в онлайн продажбите

Април 20, 2014

В Интернет, B2B (Бизнес към Бизнес) известен още като e-biz е обменът на продукти, услуги или информация (Електронна търговия) между бизнеса, а не между бизнеса и потребителите(b2C). Според проучване ...

Прочети още
Да рекламираме във Facebook?

Да рекламираме във Facebook?

Април 20, 2014

Защо не?! С навлизането на електронните платформи много рекламни специалисти твърдят, че настъпва краят на телевизионната реклама.    Всеясно е, че Facebook e една от най-използваната и популярна со...

Прочети още

UltraOffice бюлетин

Абонирайте се за UltraOffice бюлетина и получавайте всички предложения на email'а си. Не предоставяме email'ите на трети лица/фирми и не разпращаме spam.

Log in or create an account