Здравейте , използвайте Вход или Регистрация
Нямате добавени услуги

Как Биткойн промени електронната търговия

Предлагаме Ви в превод статията на John Rampton, в която той анализира как Биткойн промени и продължава да променя електронната търговия.

 

 Как Биткойн промени електронната търговияПрез последните шест месеца, Биткойн увеличи значително своят мейнстрийм процес (огромен успех). Електронни магазини като OverstockLord&TaylorTigerDirect, Virgin Galactic и NewEgg вече приемат електронната валута. След обявяването на новината, че Dish Network ще приемат Биткойн, за иноваторската система сякаш бъдещето изглежда още по-ярко.

Джон Донахо (главен изпълнителен директор на eBay) заяви, че е развълнуван не само заради Биткойн, но и за изключително важната роля, която валутата ще изиграе за в бъдеще в системата PayPal. Apple, които миналата година забраниха приложенията - Биткойн портфейл, тази година са много по-добре настроени спрямо виртуалната валута. 

Всичко това е страхотно за възстановяване репутацията на Биткойн, след като в началото на 2014г. Чарли Шрем (един от създателите на валутата) беше арестуван за пране на пари. Веднага след случилото се най-голямата Биткойн борса Mt.Gox затвори врати. Но въпросът е може ли Биткойн да премине през всички тези неприятности и да промени завинаги електронната търговия?

Какво е Биткойн?

Преди да продължим, нека да уточним какво точно е Биткойн. 

Биткойн е електронна валута, която позволява онлайн транзакциите да се извършват без банки или други посредници. Преводите от потребителите се обработват, проверяват и записват от така наречените "БИТКОЙН ЕНТУСИАСТИ". И тук не съществуват никакви такси за транзакции. Биткойн е създаден през 2009г. от неизвестен програмист, който се крие под псевдонима Satoshi Nakamoto. Смята се, че на Satoshi Nakamoto или група програмисти им хрумва идея, която се базира на термина „майнинг“(възнаграждението на човек с Биткойни за обработката на плащания). Хората могат да си закупят Биткойни, да ги съхраняват във виртуалния си портфейл и да ги използват за заплащането на стоки или услуги, като превеждат Биткойни чрез Coinbase или Bitpay. Въпреки това, тъй като те не са регулярни, вашият „портфейл“ не е застрахован. Този тип анонимност, прави Биткойн любим метод за плащане за незаконни дейности. 

Въпреки някои рискове, Биткойн е една много интересна и динамична технология, която определено ще промени начина, по който се развива електронната търговия. И ето как Биткойн може да постигне тази промяна.

Офир Бейдж, основател на сайт за Биткойни 99Bitcoins.com казва: „Биткойн постепенно прониква в електронната търговия, защото това е новаторско и донякъде „секси“ решение. Компании като Overstock, New egg, Tiger Direct и много други, разбират това и благодарение на което привличат ужасно много клиенти. 

Бърза доставка 

В днешния забързан свят, ние искаме всичко да се случва незабавно и Биткойна със сигурност се вписва в този модел. Вместо да чакаме часове, дни или дори седмици за осъществяване на платежната операция, при Байткойна всичко се случва мигновено.  Това осигурява успокоението на хората, че даден продукт или услуга е незабавно платен.  Без да се налага да чакаме одобрение или да се тревожим защо нашият PayPal акаунт е блокиран.

Освен процеса за плащане, този метод задейства и транспортният процес. Търговците не се налага да чакат с дни, за да получат преведените суми, те получават Биткойните си моментално и изпращат незабавно нашият продукт. Amazon, например е бърз и точен в доставките си, представете си още колко по-бързо може да бъде получаваме нашите поръчки.

Ръководим поръчките си извън граница много по-лесно 

БиткойнЗа хората, които живеят в развити страни, откриването и работата с банка или използването на услуги като PаyPal не са проблем, всъщност дори ние приемаме тази привилегия за даденост. Но какво остава за хората, които живеят в не до там развити държави? Те със сигурност нямат толкова лесен достъп до финансовите институции и услуги, защото в този случай това е твърде рисковано. Но с появата на Биткойните всичко се променя. 

Дните, в които се притеснявахме да правим бизнес с финансови институции в определени държави и да приемаме местната валута отминаха отдавна. Това е така, защото сама по себе си Биткойн е услуга, която е насочена от партньора към партньора и транзакцията може да достигне до желаната дестинация безопасно. Този метод спомага за осъществяването на успешен бизнес с развиващите се страни и позволява на потребители от неразвити части на света, най-накрая да участват в онлайн търговията. 

Тони Галипи, съосновател и главен изпълнителен директор на Bitpay, сподели с мен, че след няколко години Биткойн метода ще бъде широко разпространен. Технологията е толкова силна и способна, че е много вероятно да не бъде използвана само от потребители, които пазаруват от онлайн платформи, а да се превърне в „гръбнак“ на много сделки. Това ще се случи, но при всички положения парите трябва да се въртят- институции, частния бизнес, лични средства и дори правителството, като накрая всички те най-вероятно ще използват виртуалната валута. Защо не? Когато е безплатно, сигурно, бързо и достъпно от всяка точна на земното кълбо. 

Биткойн също гарантира и твърди, че дните, в които превеждаме суми и плащаме чрез посредници (банки) са минало. Защото това да имаме една и съща валута навсякъде по света прави търговията с хора или компании изключително лесна.

Без такси

Както вече споменах с Биткойн може да избегнем разходите, като такси за транзакции и други неудобства. Както всички знаем при MasterCard и Visa съществуват куп такси- за транзакции, годишни такси за обслужване и др. Съществува и възможност, в която може да се сблъскате с кошмара „Оспорвано плащане“ , което се случва, когато потребителя иска да оспори или анулира плащането. 

Доверие

Сигурност-биткойн

Биткойн за разлика от традиционните банки, поставя клиента на първо място. Банката може да твърди обратното, но не съществува финансова институция, която да позволява на хората постоянен достъп и контрол върху техните финанси. Както вече споменах можете да получавате и изпращате своите плащания веднага. Това ви позволява и достъп до обновения ви (актуализиран) бюджет. По-важното тук е, че всичко това ви позволява да управлявате вашия бизнес така, както искате, а не както ви налагат наредбите от банки и други финансови институции.

Също така помислете колко надежден е Биткойн в сравнение с банките, които много често са поставени в опасност. Биткойн е изключително сигурна, въпреки че не е застрахована от FDIC. Например можете да архивирате електронния си ключ за вашият виртуален портфейл, да кодирате вашите ключове и дори да „замразите“ вашите Биткойни.  

Друг вариант, в който можете да подсигурите вашата сигурност е да създадете нов Биткойн адрес за еднократни покупки. Това ви гарантира сигурност, тъй като дори и да сте направили покупка от компания, за която не знаете нищо, тя е еднократна и информацията ви остава защитена.  

Биткойн не е единствената електронна валута, но е може би най-популярната до този момент. Съществуват Доджкойн, Литкойн, Рипъл, Пиркойн и Мастъркойн. С нарастващата популярност и интерес в тази област, електронната търговия ще става по-бързо, по-удобно, по-евтино и по-ефективно. Или казано по друг начин, тя ще промени банковата и финансова система. 

Източник: Forbes.com

BGtop

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Как си избираме счетоводна компания

Как си избираме счетоводна компания

Октомври 27, 2016

Да подберем правилния счетоводител е решение, от което зависи до голяма степен успеха на бизнеса ни. Най-често представителите на малкия и средния бизнес се доверяват на счетоводни кантори. Каква е пр...

Прочети още
4 начина да подобрите киберсигурността си

4 начина да подобрите киберсигурността си

Март 14, 2016

Въпреки увеличението на киберпрестъпленията през последните месеци, проучвания показват, че много собственици на малък бизнес не знаят как да се предпазят.Повечето малки предприятия разбират нуждата о...

Прочети още
Охрана на имущество на юридически лица

Охрана на имущество на юридически лица

Март 05, 2016

За огромен брой фирми е винаги актуален въпросът за охрана на търговските обекти и имуществото в тях.  Обикновено се счита, че проблемът е частично решен при наемане на охранителна фирма и монтиране ...

Прочети още
ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света

ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света

Декември 03, 2014

Представяме Ви ТОП 15 на най-популярните бизнес сайтове в света, според класацията на eBizMBA   1. Yahoo Finance - Yahoo! Finance е уеб сайт спонсориран от Yahoo!. Платформата предоставя инфор...

Прочети още
Ултра Офис вече и с платформа в една страница-ultraoffice.biz

Ултра Офис вече и с платформа в една страница-ultraoffice.biz

Ноември 28, 2014

Ултра Офис вече разполага и с нова платформа, като дизайна на сайта е събран в една страница- www.ultraoffice.biz   Уеб сайтът е изцяло на английски език и описва кратко, но ясно дейността на фирмата...

Прочети още
ТОП 15 на най-успешните блогове

ТОП 15 на най-успешните блогове

Ноември 17, 2014

В тази статия Ви предлагаме 15 от най-успешните блога за всички времена. Разгледайте и следвайте техните стъпки, за да превърнете Вашия блог от ДОБЪР в УСПЕШЕН. А ако все още нямате блог, сега е момен...

Прочети още
Аутсорсинг на счетоводни услуги

Аутсорсинг на счетоводни услуги

Октомври 29, 2014

Вътрешното счетоводство на една компания е една от най-лесните за аутсорсване бизнес функции. Въпросът за аутсорсинг на счетоводството не стои пред микро и малките фирми в България. Над 90% от тях се ...

Прочети още
Най-богатите американци за 2014г. според класацията на Forbes 400

Най-богатите американци за 2014г. според класацията на Forbes 400

Октомври 24, 2014

Бил Гейтс отново оглавява класацията на Forbes 400 за 21-ва поредна година.   Благодарение на оживлението на капиталовия пазар в САЩ, през изминалата година едни от най-богатите американци станаха о...

Прочети още
Правилното позициониране на Вашите продукти е водещ фактор за успешните онлайн продажби

Правилното позициониране на Вашите продукти е водещ фактор за успешните онлайн продажби

Октомври 09, 2014

При изграждането на дизайна и конструирането на Вашата страница с публикувани продукти съществуват няколко въпроса, които са от изключителна важност:                                                   ...

Прочети още
Какво точно означава названието бизнес услуги?

Какво точно означава названието бизнес услуги?

Септември 30, 2014

 Предлагаме Ви кратка статия, в която сме обяснили какво точно означава названието Бизнес услуга и някои от най-често срещаните грешки при определение на наименованието.   Много от нас (с изключение...

Прочети още
Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Седемте най-често срещани грешки при SEO оптимизация

Септември 19, 2014

Ерик Енге е специалист по SEO оптимизация, Маркетинг чрез съдържание и Социални медии. Предлагаме Ви в превод една от статиите на специалиста на тема, която вълнува много хора днес.    Съществуват м...

Прочети още
Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Защо Вашият уеб сайт се нуждае от e-mail бюлетин (Newsletter)

Август 20, 2014

Превод на статията на Kevin Muldoon (блогър и маркетинг специалист) от блога на elegantthemes.    Замисляли ли сте се някога, защо сайтовете, които посещавате винаги се опитват да се сдобият с вашия...

Прочети още
10 съвета как да подобрите вашия блог

10 съвета как да подобрите вашия блог

Юли 28, 2014

Предлагаме Ви в превод статията на един от най-добрите маркетинг специалисти John Rampton, за това как да подобрим нашия блог.   Въпреки нарастването на популярност на социалните медии, блоговете са...

Прочети още
Успешна реклама по време на криза?

Успешна реклама по време на криза?

Юли 11, 2014

Звучи Ви невъзможно, но това съвсем не е така!   Ние сме потребителско общество и искането е в основата на всичките ни нужди. Вещите?!?- Хората постоянно мислят за тях- коли, бижута, електронни уред...

Прочети още
Как Биткойн промени електронната търговия

Как Биткойн промени електронната търговия

Юли 11, 2014

Предлагаме Ви в превод статията на John Rampton, в която той анализира как Биткойн промени и продължава да променя електронната търговия.    През последните шест месеца, Биткойн увеличи значително с...

Прочети още
Защо нашата фирма трябва да присъства в Интернет?

Защо нашата фирма трябва да присъства в Интернет?

Април 20, 2014

Знаете ли, че 50% от българското население влиза в интернет всеки ден?   Знаете ли, че 25% от българското население е купувало продукти в интернет и че в скандинавските страни този процент превишава...

Прочети още
Как да пазаруваме безопасно в Интернет

Как да пазаруваме безопасно в Интернет

Април 20, 2014

10 съвета за безопасно пазаруване в Интернет   В днешни дни онлайн пазаруването се е превърнало в част от нашето ежедневие, което освен , че пести време на потребителите, крие и много опасности, кои...

Прочети още
B2B в Интернет или новото бъдеще в онлайн продажбите

B2B в Интернет или новото бъдеще в онлайн продажбите

Април 20, 2014

В Интернет, B2B (Бизнес към Бизнес) известен още като e-biz е обменът на продукти, услуги или информация (Електронна търговия) между бизнеса, а не между бизнеса и потребителите(b2C). Според проучване ...

Прочети още
Да рекламираме във Facebook?

Да рекламираме във Facebook?

Април 20, 2014

Защо не?! С навлизането на електронните платформи много рекламни специалисти твърдят, че настъпва краят на телевизионната реклама.    Всеясно е, че Facebook e една от най-използваната и популярна со...

Прочети още

UltraOffice бюлетин

Абонирайте се за UltraOffice бюлетина и получавайте всички предложения на email'а си. Не предоставяме email'ите на трети лица/фирми и не разпращаме spam.

Log in or create an account